Waarom zou ik overstappen naar AMP?

Er is de laatste tijd veel te doen over AMP. Maar is het het waard om over te stappen naar AMP? 5 redenen om juist nu die sprong te wagen:

Nog snellere pagina's

Bij AMP draait alles om snelheid. Met AMP verlaagt u de laadtijd van de pagina aanzienlijk. Niet alleen zijn pagina's sneller geladen, de browser heeft ook minder tijd nodig om de pagina weer te geven. Dat verdubbelt de snelheid die uw bezoekers ervaren.

In combinatie met onze high-speed hosting-oplossing pagina's laden bijna onmiddellijk. Door laadtijden te minimaliseren, verminder je het aantal personen die de afhaken nog voor ze de pagina gezien hebben. Ook neemt de tijd die bezoekers op jouw website hebben doorgebracht toe.

Betere mobiele gebruikerservaring

AMP richt zich op betere gebruikerservaring, vooral op mobiel. AMP voegt navigatie- en weergaveopties toe die de gebruikerservaring van jouw website op mobiele apparaten verbeteren. Dit maakt jouw website intuïtiever, leuker en gebruiksvriendelijker om te lezen en gebruiken. Dankzij de grote gebruikersgroep van AMP blijft de feedback binnenstromen en blijft AMP verbeteren op basis van echte gebruikerservaringen.

Naast het verbeteren van de gebruikerservaring zelf, maakt AMP de gebruikerservaring ook consistenter op alle apparaten en browsers. Geen zorgen maken over nieuwe apparaten en browsers die op de markt komen is natuurlijk een bonus.

Val op in de zoekresultaten

Google is ervan overtuigd dat AMP de gebruikerservaring verbetert. Zo veel zelfs dat het gebruikers aan wil geven in de zoekresultaten welke websites dit niveau van gebruikerservaring bieden. Google toont nu een AMP-logo naast de mobiele pagina-resultaten die AMP-compatibel zijn.

Voor nu kan dit niet veel betekenen voor de gemiddelde zoeker. Maar naarmate de tijd verstrijkt en Google-gebruikers gewend raken direct een pagina te zien te krijgen wanneer ze op een resultaat klikken met dit logo, kan het hebben van dit logo naast uw resultaat net zoveel betekenen als het bereiken van een top 3-positie binnen de zoekresultaten.

Overal toegankelijk

AMP verkleint de algehele grootte van dewebpagina. Dit is een van de redenen waarom AMP-pagina's sneller worden geladen. Maar een ander groot voordeel is de veel kortere laadtijd van jouw website op mobiele verbindingen. De meeste websites die worden geopend op een trage en haperende mobiele internetverbinding laden heel traag of helemaal niet. Als gevolg hiervan haken klanten af en gaan ze op zoek naar een pagina die wel (snel) laadt. Toegankelijk zijn op langzame internetverbindingen verhoogt jouw zichtbaarheid en dus het aantal waardevolle bezoekers op jouw website.

Overstappen is eenvoudig

Wanneer je de website van het AMP-project bezoekt, word je mogelijk overweldigd door de technische details. Maar we integreren nu AMP in de Webanizr-ontwerpinterface. Dit betekent dat u uw AMP-pagina's kunt ontwerpen zonder code te hoeven schrijven. Net zoals je een gewone website ontwerpt in Webanizr. Je kan zelfs hetzelfde ontwerp gebruiken voor AMP- en niet-AMP-pagina's. Zet je landingspagina's zo snel mogelijk om de voordelen van AMP te benutten en houd complexere pagina's (voorlopig) als niet-AMP-pagina's. Het beste van beide werelden.

Je kan Webanizr AMP nu al proberen

We hebben de optie voor het ontwerpen van AMP en niet-AMP-pagina's tegelijkertijd is nu klaar voor de eerste gebruikers die er mee willen testen. Als je het zelf wilt uitproberen of als u meer informatie wilt over wat dit voor jouw website kan betekenen, stuur ons dan een berichtje:

Neem contact op

Wil je ook aan de slag met AMP? Of gewoon wat meer informatie over wat het voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Webanizr AMP is een platform van Content Power - Bekijk ook andere websites: