/>
Mobiel menu

AMP is mobile first en dat zie je terug in veel elementen. Eén ervan is sidebar: een menu wat helemaal is geoptimaliseerd voor mobiel.

Minimaal en maximaal gebruik van het scherm

Zoals de meeste mobiele menu's in het mobiele menu is het sidebar element aanvankelijk niet zichtbaar. Je kan het menu laten verschijnen met een knop. Door eerst het menu te verbergen, blijft het volledige scherm beschikbaar voor de inhoud van de pagina.

Wanneer het menu in het scherm schuift, neemt bijna bijna het openingsscherm in beslag. Een klein deel van de website bijft zichtbaar voor oriëntatie. Met de beschikbare ruimte kan je veel meer dan eenvoudige menu-items toevoegen. Je zou er bijvoorbeel een zoekfunctie of een talenkeuze in kunnen plaatsen.

Inhoud los van desktop menu

In het sidebar element kan je een menu plaatsen welke losstaat van het menu op desktop. Zowel qua inhoud als qua ontwerp. Zo kan je opties achterwege laten die niet zijn geoptimaliseerd voor mobiel en functies toevoegen die juist weer baat hebben bij mobiel.

Het mobiele menu geeft je ook voldoende ruimte om wat branding aan je website toe te voegen, zeker wanneer er beperkte merkmogelijkheden zijn in de lay-out van de website zelf.

Simpel, strak design

Het sidebar element heeft een simpel, strak ontwerp. Het legt een donkere transparante laag over de website die aangeeft dat de website zelf tijdelijk niet beschikbaar is. Bovenop deze laag bevindt zich een strak wit menu dat veel ruimte laat voor branding. Het menu heeft een kleine slagschaduw die aangeeft dat het bovenop de donkere transparante laag ligt. Om dit te benadrukken glijdt het letterlijk over de laag wanneer het geactiveerd wordt.

Intuitief en makkelijk te bedienen

Het menu, met name in Webanizr AMP, is intuïtief en eenvoudig te bedienen. Je kan het menu openen door op het bekende hamburger icoon te klikken. Doordat het menu het scherm in schuitf is het duidelijk dat je het net zo makkelijk weer weg kan schuiven om terug te gaan naar de website.

Ja kan het menu sluiten door rechtsboven op het kruisje te klikken. Links van het menu zie je nog steeds de website. Door op de website te klikken, wordt het menu gesloten en wordt de website opnieuw volledig weergegeven.

Het hamburger icoon, het menu en de sluitknop zijn standaard allemaal aan de rechterkant van het scherm geplaatst. Hierdoor zijn ze ook op grotere telefoons makkelijk met je duim beschikbaar.

Werkt op alle gangbare toestellen

Het sidebar element van AMP is getest op alle gangbare apparaten. Het zal ook werken op iOS, Android en zowel op mobiel als op tablet en desktop. Wanneer er nieuwe apparaten op de markt komen en aan populariteit winnen, wordt het sidebar element opnieuw getest. Zo wordt ervoor gezorgd dat jouw website op elk apparaat  altijd een geweldige gebruikerservaring biedt.

Neem contact op

Wil je ook aan de slag met AMP? Of gewoon wat meer informatie over wat het voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Webanizr AMP is een platform van Content Power - Bekijk ook andere websites: