/>
Google Analytics in Webanizr AMP

Google Analytics is de tool voor bijna alle website beheerders als het gaat om het Analyseren van de website. Deze functie mag dan ook in AMP websites niet ontbreken.

Google Analytics voor AMP en niet AMP pagina's

Wanneer je de AMP-functie aan jouw website toevoegt of start met een nieuwe AMP-website van Webanizr, heb je een combinatie van AMP- en niet-AMP-pagina's. Sommige pagina's zijn te complex om volledig te om te zetten naar een AMP-pagina. Maar je wil bezoekers volgen, ongeacht op wat voor pagina ze zich bevinden. Webanzir AMP doet dit automatisch en zorgt er daarme voor dat je kan vertrouwen op de statistieken in Google Analytics.

Google Analytics voor AMP instellen

Je hoeft Google Analytics niet voor AMP afzonderlijk in te stellen bij van Webanizr. Het komt allemaal neer op een enkele instelling die ja kan wijzigen met behulp van de front-end editor:

Hoe voeg je Google Analytics toe aan je website

Webanizr zal het Google Analytics-script automatisch omzetten naar een AMP-geschikt script voor al jouw AMP-pagina's.

Google Anlytics en cache

Aangezien Google Analytics op alle pagina's aanwezig is, heeft het wijzigen van het script grote gevolgen voor de cache van uw website. Alle pagina's moeten worden opnieuw in de cache worden geplaatst. Gelukkig komt dit niet vaak voor omdat je waarschijnlijk dezelfde Google Analytics-property gebruikt die je aan het opzetten van je website hebt toegevoegd.

Neem contact op

Wil je ook aan de slag met AMP? Of gewoon wat meer informatie over wat het voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Webanizr AMP is een platform van Content Power - Bekijk ook andere websites: