Dynamisch inhoud tonen en verbergen

Op mobiel is er beperkte schermruimte. Door inhoud in eerste instantie te verbergen en weer te geven met een klik op een knop of pictogram, kan je de inhoud op de pagina ordenen en priotiseren.

Inhoud verbergen en tonen

In Webanizr AMP kan je in inhoud verbergen en deze vervolgens weergeven op basis van een gebruikersactie. In de meeste gevallen houdt de actie in dat de gebruiker op een knop, koppeling of pictogram klikt.

Inhoud verbergen en tonen op basis van een actie is eenvoudig in te stellen. Op onze Webanizr-site hebben we een handleiding over het verbergen van inhoud en het toevoegen van actie om de inhoud weer te geven. Voor AMP-pagina's is de procedure niet anders. Alle acties worden automatisch geconverteerd naar AMP-acties wanneer de pagina wordt overgeschakeld naar de AMP-modus.

Gebruik enkel de AMP acties

Wanneer je een actie wil kiezen om de inhoud weer te geven of te verbergen, heb je meerdere opties. Hoeveel opties zijn afhankelijk van de instellingen van jouw website en de huidige pagina. In bijna alle gevallen heb je ten minste de acties om de inhoud weer te geven, te verbergen en om-en-om te schakelen. De schakeloptie verbergt de inhoud als deze zichtbaar is en geeft de inhoud weer als deze verborgen is.

Naast sommige acties staat een AMP-logo. Dit logo geeft aan dat deze actie ook werkt op AMP pagina's. Wanneer je dus acties aan AMP-pagina's toevoegt, gebruik dan alleen de acties die AMP-compatibel zijn.

Tonen en verbergen van de AMP sidebar (menu)

De AMP sidebar is een speciaal type element en reageert niet op de normale acties om inhoud te tonen en verbergen. Gebruik in plaats daarvan de actie "Sidebar aan / uit" om het menu in of uit het beeld te schuiven.

De actie "Sidebar aan / uit" kan alleen gebruikt worden op het AMP sidebar element. Toepassen op andere elementen heeft geen effect.

Verborgen inhoud en SEO

Heeft het verbergen van inhoud op jouw website een nadelig effect op je positie in Google? We werken niet bij Google, dus we kunnen niets garanderen; maar waarschijnlijk niet. Google heeft toegegeven dat het verbergen van inhoud op mobiele apparaten in veel gevallen de enige optie is die je hebt als je een goede gebruikerservaring wilt bieden. Daarom heeft Google besloten om verborgen inhoud niet langer te bestraffen.

Neem contact op

Wil je ook aan de slag met AMP? Of gewoon wat meer informatie over wat het voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Webanizr AMP is een platform van Content Power - Bekijk ook andere websites: