/>
CMS voor AMP

CMS voor AMP

Webanizr is een combinatie van een CMS en een online ontwerptool. Met Webanizr werk je AMP-first, zodat elke pagina geoptimaliseerd is voor AMP en alle voordelen van AMP worden benut.

Omdat Webanizr AMP-first is en geen plug-in is welke is toegevoegd aan een CMS, heb je het gevoel dat u meer kunt doen met AMP in plaats van minder. Zo heb je de mogelijkheid pagina's te schrijven en ontwerpen die er geweldig uitzien, snel laden en volledig AMP-compatibe zijn.

(Juist) ook voor marketing, nieuws en blogs

De eerste focus van AMP lag op nieuws, dus het is geen verrassing dat we alle functionaliteiten hebben opgenomen die een nieuwssite of blog doen opvallen. Het CMS optimaliseert alle nieuws- en blogpagina's voor de nieuwscarrousel in de Google-resultaten.

Nieuws wordt op mobiel gelezen en AMP is mobile-first. Twee zeer sterke redenen om ervoor te zorgen dat elke pagina die je ontwerpt of schrijft met Webanizr een geweldige gebruikerservaring op mobiel heeft. Maar dat betekent niet dat we tablets of desktops links laten liggen. In Webanizr kan je gemakkelijk schakelen tussen mobiel, tablet en desktop om het ontwerp te verfijnen en optimaliseren voor elk apparaat dat gebruikt wordt door jouw lezers.

Volledige AMP ondersteuning

Toen AMP gelanceerd werd bood het direct bliksemsnelle pagina's. Maar wel met een beperking: alle pagina's werden gereduceerd tot eenvoudige statische pagina's. Een paar jaar later is er veel veranderd. Met AMP kan je nu volledig dynamische pagina's maken.

Al deze nieuwe dynamische functies zijn opgenomen in Webanizr, zodat je de gebruikerservaring kunt ontwerpen die jij denkt dat past bij jouw website. Op de snelle, mobile-first en gebruikerservaring geoptimaliseerde manier die je van AMP-pagina's verwacht.

Front-end editor

Een artikel of een landingspagina maken is veel meer dan alleen tekst schrijven. Het is een mix van ontwerp, verschillende soorten content en een lay-out waarbij elk element eruit springt. Dit krijg je niet voor elkaar met een eenvoudige teksteditor. Daarom is de primaire tool van Webanizr een front-endeditor waarmee je elk onderdeel van jouw pagina kunt uitbreiden, verwijderen en opmaken. En alles wat je aanpast, is standaard in AMP formaat. Zo kan jij je concentreren op de inhoud, wij op de techniek.

Mix tussen AMP en niet AMP pagina's

Hoewel AMP continu opties toevoegt aan het framework, heb je altijd pagina's niet gemaakt kunnen worden binnen AMP. Voor die pagina's kan je eenvoudig AMP uitzetten. Je krijgt dan direct toegang tot extra functies die AMP op dit moment niet kan ondersteunen: log-in- en beveiligingselementen, sliding stapsgewijze formulieren, voorwaardelijke inhoud, enz.

De elementen die zijn gebouwd in de websitelaag (de template) zien er hetzelfde uit op AMP- en niet-AMP-pagina's. Dus afgezien van de laadtijd, zullen jouw bezoekers niet merken dat de pagina niet is gebouwd in AMP. Dit geeft jou de mogelijkheid om AMP-pagina's te maken waar snelheid van belang is en niet-AMP-pagina's waar complexe elementen nodig zijn.

Complexe elementen toch kunnen gebruiken

Het web raakt steeds meer met elkaar verweven. De kans is groot dat je al opties van andere partijen op jouw website gebruikt of van plan bent dit te doen. Dit kunnen analytische hulpmiddelen zijn, scripts, pop-ups, chats, etc. Het niet kunnen gebruiken hiervan zou een groot nadeel zijn. Daarom staan we deze elementen nog steeds toe op AMP-pagina's. Ze worden apart van de AMP-pagina zelf geladen, dus ze vertragen de pagina niet.

Deze optie werkt niet voor alle oplossingen van andere partijen, maar vergroot de mogelijkheden van een AMP-pagina enorm. Voor de elementen waarvoor deze optie niet werkt, kan je eenvoudig terugschakelen naar de niet-AMP-versie.

Geen technische kennis vereist

Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar in werkelijkheid valt het heel erg mee. Als het gaat om het maken van verbluffende pagina's, kan Webanzir een wel eens van de meest gebruikersvriendelijke systemen zijn. Je hoeft nooit een enkele regel code te schrijven. Alles wat je zou kunnen bereiken door code te schrijven heeft een gebruikersvriendelijke interface in Webanizr. Van het toevoegen van opties of inhoud aan de pagina tot het in detail stylen van een call-to-action-knop.

Neem contact op

Wil je ook aan de slag met AMP? Of gewoon wat meer informatie over wat het voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Webanizr AMP is een platform van Content Power - Bekijk ook andere websites: